Categorieën
Soepen

Spruitjessoep

Soms zijn er van die gerechten waarvan je denkt waarom heb ik dit niet eerder gemaakt? Deze soep is zo lekker!

Soep is een lekkere manier om extra groenten binnen te krijgen. En zeker in de winter een fijne vervanging van brood voor lunch of als maaltijd in het weekend.

Je maakt deze soep binnen een half uur met de volgende ingrediënten;

  • 500 gram spruitjes ontdaan van de kontjes en gehalveerd
  • 2 aardappels geschild en in stukjes gesneden
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 eetlepel honingmosterd
  • 1 liter water
  • snuf peper (naar smaak)
  • uitgebakken spekreepjes ter garnering
  • scheut olijfolie

Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui aan. Doe de aardappelstukjes, knoflook, spruiten en bouillonblokjes erbij en bak even mee. Voeg nu het water toe en laat de soep een kwartiertje zachtjes doorkoken. Meng de mosterd erdoor en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper.

Serveer de soep met de uitgebakken spekreepjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *