Categorieën
Vega Vlees

Risotto met snijbonen en chorizo

Van alle rijstsoorten vind ik risotto het fijnst om mee te werken. Je kunt hier eindeloos mee variëren. Snijbonen en chorizo is geen alledaagse keuze maar het smaakt heerlijk.

Voor 2 personen heb je nodig;

  • 150 gram risotto (arborio)
  • 300 gram snijbonen in grove stukken gesneden
  • 50 gram chorizo in blokjes gesneden
  • 1 rode ui gesnipperd
  • ca. 1 liter groentebouillon
  • 20 gram roomboter
  • 50 gram walnoten
  • olijfolie
  • peper en zout

Doe wat olie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg de risotto toe en bak glazig. Giet dan een deel van de bouillon erbij en laat zachtjes sudderen. Giet telkens als de bouillon door de risotto is opgenomen wat bouillon erbij tot de risotto gaar is.

Kook de snijbonen beetgaar. Bak de chorizostukjes. Doe de snijbonen en chorizo bij de risotto als deze bijna klaar. Roer de roomboter erdoor en breng op smaak met zout en peper. Garneer met de walnoten.

Je kunt ervoor kiezen om de chorizo apart te serveren. Dit voor degenen die geen of minder vlees willen eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *