Categorieën
Vis

Gele viscurry uit de oven met courgetti en groene aspergetips

Laatst maakte ik al de groene viscurry uit de pan. Deze gele viscurry gaat vandaag in de oven.

Je hebt het volgende nodig;

  • kabeljauw of andere stevige witvis (ca. 150 gram per persoon)
  • 1 sjalot gesnipperd
  • het vlees van 2 tomaten in blokjes gesneden
  • teentje knoflook uitgeperst
  • Thaise gele currypasta (bv fairtrade original)
  • blikje kokosmelk (ca. 250 ml)
  • theelepel kurkuma
  • theelepel paprikapoeder
  • snuf peper
  • scheutje olijfolie
  • aluminiumfolie
  • 1 courgette per persoon in linten gesneden (met spiraalsnijder) Mocht dit niet lukken dan kun je ook de courgette in kleine blokjes snijden
  • groene aspergetips

Verwarm de oven voor op 200 graden

Meng de kurkuma, paprikapoeder en peper en wrijf hier de vis mee in. Leg in een ovenbestendige schaal.

Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de sjalot. Voeg de knoflook en currypasta toe en bak even mee. Giet de kokosmelk erbij en laat even zachtjes doorkoken. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe. Giet de “saus” over de vis tot de vis ruim onder staat en dek af met aluminiumfolie. Zet de vis 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal na een kwartier het folie eraf.

Maak de courgetti, bestrooi met wat zout en laat deze in een kom met een schone keukendoek uitlekken. Wok daarna de groene asperges en de courgetti in wat olie. Als je het nodig vind kun je dit op smaak brengen met peper en knoflook. Maar de curry geeft straks veel smaak dus ik vind het niet nodig.

Serveer de groenten met daarop de viscurry.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *