Categorieën
Vlees

Volkorennoedels met paksoi en teriyaki bief

Gisteren ben ik gestart met het online programma van Mathijs Vrieze; “Gezond koken in je eigen keuken met Mathijs”

Hoewel ik weet dat het qua gezonde voeding wel goed zit bij mij is het toch fijn om af en toe eens tips of back-up te krijgen. Zeker na mijn vakantie merk ik dat ik vaker naar een tussendoortje (lees ongezond tussendoortje) grijp en het lastig vind om weer in het ritme te komen. Simpele tips en ervaringen van anderen helpen je dan weer goed op weg.

Op de website van Mathijs “Alle Dagen Vers” zijn lekkere en gezonde recepten te vinden. Heel handig is de mogelijkheid om je porties aan te passen en dat dan direct de hoeveelheid ingrediënten goed aangepast wordt. Dat scheelt weer. Verder kun je je favoriete recepten opslaan in je eigen kookschrift. Mijn schriftje staat inmiddels aardig vol dus jullie zien komende tijd regelmatig een recept van Mathijs voorbij komen.

Het eerste gerecht zijn deze Japanse Noedels. Hiervoor heb je de volgende ingrediënten nodig, gebaseerd op 4 personen;

  • 4 biefstukken
  • 250 gram noedels (bij voorkeur volkoren)
  • 250 gram shiitake (of andere paddenstoelenmix) in plakjes gesneden
  • 1 paksoi in stukjes gesneden
  • 150 gram edamame sojabonen
  • 1 rood pepertje in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 8 eetlepels sojasaus
  • 8 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels honing
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 4 eetlepels gefrituurde uitjes
  • klontje roomboter en olijfolie om te bakken

Zorg om te beginnen dat je alle ingrediënten binnen handbereik klaar hebt staan. Alles heeft een vrij korte bereidingstijd.

Mix de honing, sojasaus, ketchup en knoflook tot teriyakisaus door elkaar in een schaaltje en zet even apart.

Kook de noedels volgens verpakking en laat uitlekken. Spoel af met warm water en besprenkel met olie. Houd warm en zet weg.

Bak de biefstuk in wat olie met roomboter om en om. Houd warm in aluminiumfolie. (Gooi het bakvet niet weg)

Doe de saus in de pan en laat zachtjes op lager vuur inkoken.

Wok intussen de paddenstoelen ongeveer 2 minuten en voeg dan de paksoi, sesamzaad, sojabonen en het pepertje toe. Wok op hoog vuur nog 2 minuten mee.

Snij als laatste de biefstuk in reepjes.

Maak nu de schaal of borden op. Schep de teriyakisaus over de biefreepjes en garneer met gefrituurde uitjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *