Categorieën
Vis

Asperges met zalm en bieslooksaus

Om nog even in de Koningsdagsfeer te blijven heeft ook dit recept een vleugje oranje.

– asperges
– gerookte zalm
– 125 gram creme fraiche
– verse bieslook
– sap van een halve citroen
– 1 theelepel maizena (opgelost in koud water)
– melk

Schil de asperges en kook ze in ruim water met een beetje zout en een scheut melk.
Schep een pollepel van het aspergekookvocht in een andere pan, doe hier de creme fraiche bij en roer tot deze is opgenomen. Voeg het citroensap en wat bieslook toe.
Breng net aan de kook en doe de maizena erbij. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de asperges met de zalm erop en de saus erover.
Strooi nog wat bieslook erover als garnering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *