Categorieën
Soepen

Caesar Salad Soep van Mathijs Vrieze

Langzaamaan ben ik fan geworden van Mathijs Vrieze. Iemand die ook staat voor gezond koken met verse ingrediënten. In de groep ‘Gezond koken in je eigen keuken’ heb ik al meerdere lekkere en originele recepten voorbij zien komen. Zoals deze soep naar recept van een Caesar Salad!

Voor 4 kommen soep heb je de volgende ingrediënten nodig;

 • 1 krop sla gewassen en in grove stukken gesneden
 • 2 biologische groentebouilonblokjes
 • 1 liter water
 • 2 teentjes knoflook (gekneusd en in stukjes gesneden)
 • 150 gram gerookte kipfilet
 • 2 gekookte eieren
 • handje Parmezaanse kaas
 • peper en zout naar smaak
 • scheutje kookroom of 2 eetlepels creme fraiche
 • 1 snee volkorenbrood
 • olijfolie

Breng het water met de bouillonblokjes tot net aan de kook. Haal van het vuur en doe de slabladeren, knoflook, zout en peper erbij. (hou een beetje sla apart ter garnering) Pureer met een staafmixer. Je kunt nu evt. een scheutje kookroom erbij doen. Wanneer je de soep in wil vriezen (of een portie) doe de room er dan nog niet bij. Mocht je creme fraiche gebruiken doe deze er dan op het laatst bij. Hou de soep even warm op laag vuur.

Kook de eieren en halveer ze.

Snij het brood in blokjes en bak deze in een koekenpan met wat olie goudbruin tot croutons.

Snij de kipfilet in dunne plakken.

Schep de soep in een kom (doe nu evt. de creme fraiche erbij). Garneer met een handje sla, het ei, de gerookte kip, parmezaansnippers en de croutons.

Smakelijk!

Momenteel neem ik deel aan de Masterclass van Mathijs Vrieze. Een echte aanrader als je nog meer lekkere en vooral gezonde recepten wil en meer te weten wil komen over voeding. Neem eens een kijkje op de website van Mathijs: https://www.mathijsvrieze.nl/ Hier kun je je ook aanmelden voor de volgende Masterclass. Ik zeg doen!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *