Categorieën
Vis

Lauwwarme krieltjessalade met zalm en sperziebonen

De zomer is weer terug in het land. Tijd voor BBQ, salades en makkelijke maaltijden.

Deze salade wordt lauwwarm geserveerd en je kunt e.e.a. vooraf bereiden.

Voor 2 personen heb je nodig;

  • 300 gram krieltjes in schil
  • 150 gram sperziebonen
  • 2 zalmfilets
  • 2 cm verse gember (geraspt)
  • 1/2 pepertje ontdaan van zaden en in fijne ringen gesneden
  • 1/2 komkommer
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • 2 bosuitjes in ringen gesneden
  • koriander (gedroogd of vers)
  • 2 limoenen
  • 1 eetlepel sesamolie
  • de inhoud van een zakje groene thee
  • sesamzaadjes
  • olie
  • zout en peper

Kook de krieltjes in schil en de sperziebonen beetgaar. Giet af en zet weg.

Doe het pepertje, gember, knoflook en koriander in een kom en meng door elkaar.

Schraap met een vork over de lengte van de komkommer groeven in de schil. Halveer de komkommer en verwijder de zaden. Snij de komkommer nu in maantjes. Doe in een kom en marineer met het sap van 1 limoen en de sesamolie. Laat even intrekken.

Meng de groene thee met peper en zout en wrijf hier de zalmfilet aan beide kanten mee in. Verwarm olie in de pan en bak de zalmfilets net gaar. Hou ze even warm onder folie.

Doe in dezelfde pan het mengsel van peper, gember, knoflook en koriander er voeg de krieltjes en sperziebonen toe. Meng even door elkaar en doe alles in een schaal. Verdeel de zalm erover door deze te scheuren en garneer met de zure komkommer, sesamzaadjes en lente-ui. Leg er eventueel nog limoenpartjes bij.

Naar recept van Jamie Oliver.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *