Categorieën
Vis

Kabeljauw met chorizo en tomaat uit de oven

Vis en vlees gaan prima samen. Dit surf en turf gerecht kun je gedeeltelijk vooraf bereiden. Ik vind zelf ovengerechten altijd ideaal voor een etentje met meerdere personen.

Voor 2 personen heb je de volgende ingrediënten nodig;

  • 250 gram kabeljauw
  • 100 gram chorizo in blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 250 gram cherrytomaten gehalveerd
  • 250 gram passata
  • 1 sjalot in halve ringen gesneden
  • verse basilicumblaadjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Doe de tomaatjes,  peper en zout erbij en bak een paar minuten tot de tomaatjes zacht zijn. Giet nu de passata erbij en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Meng de basilicum erdoor.

Doe de saus in een ovenvaste schaal en leg de kabeljauw erin. Strooi de chorizo erover en gaar 10 tot 12 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte van de vis)

Je kunt de vis serveren met brood, maar ik heb er zwarte rijst bij gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *