Categorieën
Bijgerechten & Sauzen

Atjar Tjampoer

Veel snijwerk en geduld; dat heb je nodig voor het maken van deze atjar. Maar het is de moeite waard. De smaak is uiteraard wel wat anders dan de kant en klare versie uit de supermarkt maar dat is met de meeste producten zo.

Je maakt de atjar zo;

Snij 1/4 witte kool in fijne reepjes. Doe deze in een kom en strooi er zout en kurkuma bij. Laat een half uurtje intrekken en spoel af. Rasp een winterpeen en doe dit samen met de kool en 2 theelepels sambal oelek in een glazen pot. Doe een laag suiker er bovenop en giet er dan azijn bij tot de atjar onder staat. Na een week is de atjar het lekkerst. Door af en toe te proeven kun je zelf bepalen of er bv. nog suiker bij moet.

Je kan de atjar ca. 2 weken bewaren in de koelkast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *