Categorieën
Uitgelicht

Tlant Funky Fruit Mash

Tijdens ons verblijf in Van der Valk Hoorn viel mij tijdens het ontbijt een rij jampotten met orignele namen en ingrediënten op. Nieuwsgierig als ik ben zat ik aan de ontbijttafel al te googelen en werd ik steeds enthousiaster.

De jam wordt gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking op een zorgboerderij. Geen massaproductie maar in kleine hoeveelheden en gemaakt met fruit uit de streek. Ook wordt er geen geraffineerde suiker aan toegevoegd maar wordt de jam gezoet met appel. De jams hebben bijzondere namen en combi’s, zoals de Rusty Rubard met rabarber, groene koffieboon en gember, de Messy Mirabel met pruimen, sinaasappel en kurkuma, de Spunny Strawberry met aardbei, basilicum en limoen.

Het was even zoeken waar de jams te kopen maar uiteindelijk heb ik ze online gevonden. Ze zijn lekker op brood of cracker maar ook lekker in de yoghurt of bij een kaasje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *