Categorieën
Vega

Bloemkoolrijstballetjes met courgettelint

Bloemkoolrijst als vervanger van gewone rijst. Je vind het tegenwoordig in de schappen van de supermarkt. Zelf geef ik de voorkeur aan het thuis raspen van een bloemkool; verser en veel goedkoper.

Om een keer te variëren maak ik er balletjes van. Voor 2 personen heb je nodig;

Voor de balletjes;

  • 1/2 bloemkool geraspt
  • 1 ui heel fijn gesnipperd
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • theelepel paprikapoeder
  • theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels pankokruim
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie

Voor de saus;

  • 4 tomaten
  • 1 rode puntparika
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Verder nog 2 courgettes.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de bloemkool, ui, knoflook met het paprikapoeder en kerriepoeder ca. twee minuten. Laat geheel afkoelen.

Meng daarna de eieren, peper en zout en pankokruim erdoor en kneed voorzichtig tot balletjes van ongeveer 4 cm. doorsnede. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Ook al zijn ze nog niet zo stevig, in de oven komt het goed.

Zet de balletjes ongeveer 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Indien ze al snel bruin kleuren kun je de oven eventueel wat terugzetten op bv 170 graden.

Ondertussen kun je de saus en courgettelinten maken.

De saus als volgt:

Neem 4 tomaten en een rode puntpaprika en snij in grove stukken. Mix met een teentje knoflook tot een saus in de blender. (of met en staafmixer) Schenk in een pannetje en laat zachtjes sudderen zodat de saus wat indikt. Breng op smaak met peper en zout.

Maak met een spiraalsnijder courgettelinten van de courgettes. Zelf heb ik een elektrische snijder met verschillende messen. Je kunt de courgette ook kleine blokjes snijden. Wok deze even in wat olie met peper en zout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *