Pascale Naessens PuurPascale2

De titel en ondertitel van dit boek geven aan waarom ik dit boek direct in handen had in de boekenwinkel. Puur eten en beter eten is beter leven. Iets waar ik me helemaal bij aansluit. Al jaren kook ik met verse ingrediënten en zonder pakjes en zakjes.

Steeds vaker merk je dat langzaamaan meer mensen terug gaan naar de basis van het koken. Ik word daar blij van. Goede voeding kan zoveel doen en ik denk dat op den duur goede voeding bepaalde medicatie gaat vervangen of ondersteunen. Inmiddels is al aangetoond dat bv. diabetes type 2 om te keren is met de juiste voeding.

Het is zo vreemd dat er nog mensen zijn die denken dat wanneer je gezond “moet” eten dat dit niet lekker kan zijn. Voor mij is gezond eten; ruim groente en fruit, veel variatie, volkorenproducten, minder vlees en nagenoeg geen alcohol en vooral op zijn tijd genieten. Het boek ligt nu open op pagina 162; chocoladetaart 😉

De nadruk bij dit boek ligt op groenten, mijn favorieten. Elke hoofdstuk vertegenwoordigd een hoofdingrediënt, met een aantal lekkere recepten rondom dit ingrediënt die gemakkelijk te maken zijn en niet veel tijd vergen. Wat willen we nog meer.

Het is geen boek met uitsluitend vegetarische recepten, ook vis en lam komen aan bod.

De prachtige sfeerfoto’s nodigen zeker uit om aan de slag te gaan met de gerechten en naast extra informatie over de ingrediënten bevat het boek ook nog andere tips en informatie over voeding in het algemeen.

Gelukkig is het bijna weekend en heb ik de tijd om het eerste gerecht uit het boek te gaan maken.

2 gedachten over “Pascale Naessens PuurPascale2

 1. Beste Sil,

  Nog van harte gefeliciteerd.
  En wat een geweldig boek boek met overheerlijke recepten heb je gekregen.
  Met het weekend voor de deur, heb je nu waarschijnlijk de tijd om je eerste recept uit je nieuwe boek te proberen
  Ik wens je een heel fijn en culinair weekend toe.

  Culinaire groeten van Ans

  1. Dank je Ans.
   Vanmiddag voor lunch inderdaad het eerste gerecht gemaakt; de spinaziepannenkoek. Jij ook nog een fijne zondag. Je zult binnenkort nog wel meer gerechten van Pascale voorbij zien komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *