Categorieën
Vis

Witlof met zalm in kokosmelk

Nu ik terug ben van vakantie heb ik weer zin om aan te slag te gaan met nieuwe gerechten. Onze tijd in Spanje was erg fijn. Veel en lekker gegeten, ook lekkere Spaanse traditionele gerechten gehad. Zeker niet ongezond gegeten, maar als ik weer thuis ben heb ik altijd behoefte aan extra groente.

Het boek van Pascale Naessens, PuurPascale2, heeft groenten als uitgangspunt en daaromheen zijn gerechten gemaakt.

Vandaag maak ik dit gemakkelijke ovengerecht met witlof en zalm. Voor 2 personen heb je de volgende ingrediënten nodig; (mijn hoeveelheden wijken een beetje af van het originele recept en hebben een extra ingrediënt)

  • 2 zalmfilets
  • 3 stronken witlof
  • 1 rode ui
  • 450 ml. kokosmelk
  • 2 cm. verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • snuf peper en zout
  • 1/2 appel (extra ingrediënt)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de gember en knoflook heel fijn en meng dit door de kokosmelk. Laat even staan.

Leg de zalm in een ovenbestendige schaal en bestrooi naar smaak met peper en zout.

Halveer de witlof en snij het hart eruit. Snij de helften vervolgens in reepjes. Snij de ui in halve ringen. Verdeel dit rondom de zalmfilets en giet vervolgens de kokosmelk over het gerecht. Zet het ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven. Je kunt de witlof tussendoor een keer omscheppen. Zo voorkom je dat de randjes te bruin worden.

Snij ondertussen de appel in stukjes. Je kunt deze de laatste 10 minuten toevoegen of pas erbij doen als het gerecht klaar is. Dit laatste hebben wij zelf gedaan, bij de eerste hapjes miste mijn man iets in de smaak en had het geniale idee om appel toe te voegen. Echt heel lekker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *