Categorieën
Vlees

half om half gehaktballetjes in spaghettinestjes

Normaal gesproken wordt er bij half om half, de helft runder- en de helft varkensgehakt bedoeld maar in deze balletjes zit wortel verstopt. De inspiratie komt uit het boek Eat Happy van Melissa Hemsley. Uiteraard heb ik het recept weer niet helemaal gevolgd, wat mede komt omdat ik niet helemaal goed gelezen heb en nadat ik klaar was nog een ei op het aanrecht zag liggen.

Voor 4 personen heb je nodig;

  • 300 gram volkorenspaghetti
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 winterpenen heel fijn geraspt
  • 2 theelepels oregano
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 2 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • 2 blikken biologische tomatenstukjes
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 2 tenen knoflook heel fijn gesneden
  • 1 courgette in kleine blokjes gesneden
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • eventueel parmezaanrasp

Start als eerste met het maken van de saus; Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg de knoflook toe en 1 1/2 eetlepel tomatenpuree. Verwarm mee. Schenk de tomatenstukjes erbij en laat doorsudderen tot de saus wat ingekookt en dikker is.

Meng in een kom het gehakt, de wortelrasp, oregano, 1/2 lepel tomatenpuree, chilivlokken, peper en zout goed door elkaar en maak hier 24 gelijke balletjes van. Bak ze vervolgens goudbruin in een pan met olie. Leg ze daarna in de (nog warme) tomatensaus en laat ze hierin zachtjes doorgaren.

Kook de spaghetti en wok de courgetteblokjes kort.

Maak de borden op door nestjes te maken van de spaghetti en schep in elk nestje wat tomatensaus en leg er een balletje bovenop. Schep er als laatste de courgetteblokjes bij. De liefhebbers kunnen er nog wat geraspte Parmezaanse kaas over strooien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *