Categorieën
Zoet & Brood

Pompoenpannenkoekjes van Mathijs Vrieze

Begin januari startte de VROUW Lekker In je Vel Challenge onder leiding van Mathijs Vrieze. Vorig jaar maakte ik al kennis met Mathijs en volgde ik zijn masterclass. Voordeel van de Challenge is dat het GEEN dieet is en dat Mathijs je zelf laat nadenken over voeding, combinaties in het menu. Je leert over voeding en kunt het naar eigen wens invullen. Bij de meeste diëten volg je klakkeloos een menu of ben je bezig met calorieën tellen. Hiervan leer je niets en val je gegarandeerd terug in je oude patroon.

Een van de lekkere recepten (want dat zijn de vooral) uit de challenge zijn deze pompoenpannenkoekjes.

Voor 1 portie heb je nodig: (mijn versie wijkt een beetje af)

  • 200 gram pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eieren
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel honing
  • 75 gram rood fruit
  • olijfolie of roomboter om te bakken

Bak als eerste de pompoen op middelmatig vuur zodat deze zacht wordt en prak dan tot een puree. Laat afkoelen. Klop dan met een garde de eieren erdoor en voeg de speculaaskruiden, honing en bakmeel toe en meng tot een glad beslag.

Bak niet te grote pannenkoekjes goudbruin op niet te hoog vuur en draai ze een keer om als de bovenkant nagenoeg droog is. Hou ze indien nodig warm in aluminiumfolie.

Serveer in een stapeltje op een bord en leg het rood fruit erop en erbij. Eventueel kun je er nog wat poedersuiker over strooien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *