Categorieën
Vega

Parelcouscous met gele curry

Toen ik dit gerecht op de insta van 33 GoodFood voorbij zag komen kon ik me niet inhouden om het thuis te maken.

Je hebt nodig:

  • parelcouscous
  • biologische tuinerwten uit de vriezer
  • cherrytomaatjes
  • lente-ui
  • gele curry kruiden (ik gebruik de madras van Jonnie Boer)
  • granaatappelpitjes
  • gedroogde abrikozen
  • olijfolie

Voor de hoeveelheden kijk je zelf wat je lekker vind.

Kook de couscous net gaar volgens beschrijving op de verpakking.

Kook de tuinerwten kort en giet af. Spoel koud na.

Halveer de cherrytomaatjes, snij de lente-ui in fijne ringen en de abrikozen in reepjes.

Doe wat olijfolie in een (stoof)pan en doe de curry-kruiden erbij. Meng door de olie en doe gelijk de gekookte couscous erbij. Schep even om tot de couscous mooi geel gekleurd is. Voeg nu de erwten, tomaatjes en lente-ui toe en schep goed om. Laat even warmen, doe de abrikozen en granaatappelpitjes erbij en het gerecht is klaar om te serveren.

Je kunt het eventueel nog wat op smaak brengen met zout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *