Categorieën
Salades

Maaltijdsalade met parelcouscous en gamba’s

(Voor 2 personen)

Voor deze salade heb ik gebruikt;
– gamba’s
– 2 little gem sla
– 50 gram parelcouscous
– stukje komkommer
– halve avocado
– 1 rode ui
– ovengedroogde tomaten
– 2 eieren
– peper en dille
– dressing

Kook de couscous en de eieren en laat deze afkoelen.
Kruid de couscous naar smaak.
Snij de komkommer, ui en avocado in stukjes. Was de sla en haal de bladeren los, grote stukken kun je snijden. Doe de sla in een grote schaal en bestrooi met snuf peper en wat dille. Daarop komt de avocado, ui, komkommer, de eieren en tomaat. Wok de gamba’s en doe deze als laatste op de salade.
Serveer met dressing naar keuze, stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter.

De kruidenboter maak je zo:
Laat roomboter op kamertemperatuur komen. Pers een teen knoflook erboven uit. Doe er een paar druppels citroensap en wat zout en peper bij. Knip wat verse kruiden, zoals bieslook, tijm, peterselie en snij dit fijn. Meng door de boter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *