Categorieën
Vis

Aspergerisotto met gerookte zalm

Je hebt nodig;
– 200 gram risotto
– 500 gram asperges
– 150 gram gerookte zalm (gesnipperd)
– 1 sjalot
– 25 gram roomboter
– 1 liter bouillon
– 1 eetlepel Boursin cuisine

Snipper de sjalot en fruit deze aan in de roomboter in een koekenpan. Voeg de risotto toe en bak even mee tot deze glazig wordt. Doe nu de bouillon erbij tot de rijst onder staat en laat langzaam het vocht opnemen. Roer af en toe door.
Herhaal dit wanneer het vocht is opgenomen. Ga door tot de risotto gaar is.
Schil ondertussen de asperges en snij deze in stukken van ca. 2 cm. Kook ze gaar in ruim water.
Neem 2/3 van de asperges apart en hou deze warm. Pureer 1/3 van de asperges. Doe er een eetlepel Boursin Cuisine bij en roer dit onder de risotto.
Als laatste meng je de zalmsnippers en de overige asperges door de risotto of serveer dit er bovenop.

aspergerisotto zalm2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *