Venkelsalade met sinaasappel

In de zomer kun je niet genoeg salades eten. Vaak maak ik voor lunch een snelle en simpele salade of als tussendoortje.

Deze venkelsalade is lekker fris zoetig en snel gemaakt. Je maakt deze als volgt:

Snij een venkel doormidden en verwijder het hart. Snij vervolgens in hele dunne plakken. Doe in een kom.

Snij de schil van de sinaasappel en snij vervolgens het vruchtvlees tussen het vlies zodat je allemaal partjes krijgt. Doe dit boven een kom zodat je direct het sap kunt opvangen. Dit heb je nodig voor de dressing. Knijp de sinaasappel als alle partjes eruit zijn nog even uit om het laatste sap eruit te krijgen.

Maak een dressing van het sinaasappelsap, een beetje honingmosterd en wat peper.

Meng de venkel en sinaasappel door elkaar en schenk er de dressing over. Garneer met wat gedroogde cranberries, noten en een snuf zeezout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *