Toast Skagen

In alle restaurants in Zweden staat Toast Skagen op het menu. Het wordt gegeten als lunch, voorgerecht of als tussendoortje tijdens borreltijd.

Gisteren hadden we vrienden te eten en na onze vakantie was de keuze voor een Zweeds menu zo gemaakt. Uiteraard Toast Skagen als voorgerecht.

Je hebt nodig (voor 8 personen)

  • 800 gram middelgrote garnalen (gepeld en gekookt)
  • 1 rode ui heel fijn gesnipperd
  • 4 takjes dille fijngehakt
  • 200 ml. zure room
  • sap van 1 citroen
  • 200 ml mayonaise (probeer eens zelf te maken, lekker en niet moeilijk)
  • zout en peper naar smaak
  • 8 uit witbrood gestoken of gesneden rondjes
  • zalmeitjes
  • 8 citroenschijfjes voor garnering

Meng alle ingrediƫnten, op het brood, de boter en zalmeitjes na door elkaar en zet in de koeling tot gebruik.

Rooster de broodrondjes goudbruin in een koekenpan met een beetje olijfolie. (of in de broodrooster)

Serveer op de volgende manier: schep 2 flinke lepels garnalenmengsel in een diep bord, leg er een broodrondje bij en garneer met een schepje zalmeitjes, schijfje citroen en een klein takje dille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *