Kipfilet in champignon-roomsaus

Het eerste gerecht wat ik uit het nieuwe boek van Pascale Naessens maak is een echter klassieker. Door de langzame bereiding wordt de kip lekker mals.

Voor 2 personen heb je het volgende nodig;

  • 2 kipfilets
  • 250 gram biologische kastanjechampigons in kwarten
  • 100 gram biologische spekreepjes
  • 125 ml. slagroom
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie en roomboter
  • 1 eetlepel bloem

Verwarm wat olijfolie en roomboter in een lage braadpan. Bak hierin de spekreepjes aan en leg de kipfilet erbij. Braad rondom aan tot de kip goudbruin is. Haal de kip uit de pan en voeg de champignons toe. Bak even aan en leg de kip er weer bij. Giet de slagroom erbij en laat zachtjes doorsudderen tot de kip gaar is. Verdik de saus evt. door er wat bloem door te roeren en te laten garen.

Serveer met bijvoorbeeld risotto (mijn keuze), rijst of gebakken aardappeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *