Scampi met courgette en basilicumsaus

Wat een hoop lekkere en gemakkelijke gerechten in het nieuwe boek van Pascale Naessens “Nog eenvoudiger met 4 ingrediĆ«nten”

Afgelopen zaterdag maakte ik deze courgette-stoof met scampi. Je hebt het volgende nodig:

  • 1 courgette per persoon in plakken gesneden
  • 150 gram rauwe gepelde scampi per persoon
  • blaadjes van 1 basilicumplant
  • 10 zongedroogde tomaten in olie
  • olijfolie

Stoof de courgette langzaam gaar in een stoofpan.

Pureer de basilicumblaadjes en de zongedroogde tomaten met een flinke scheut olijfolie met de staafmixer tot een pasta en schep deze door de courgette.

Leg de scampi er bovenop en doe de deksel op de pan. Het gerecht is klaar als de scampi mooi oranje gekleurd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *