HARISSA-ZALM MET SPITSKOOL UIT DE OVEN

Mijn favoriete TV-kanaal is 24Kitchen. Dit gerecht zag ik voorbij komen bij “wat eten we vandaag” en is een gerecht van Hugo Kennis.

Een easy gerecht waar je het volgende voor nodig hebt:

  • 1 zalmfilet zonder huid p.p.
  • 1 spitskool
  • harissa
  • olijfolie
  • peper en zout

Snij de spitskool in grove stukken en leg ze op een bakplaat. Smeer in met olijfolie en doe en peper en zout op. Zet dit in een op 200 graden voorverwarmde oven tot de bladeren bruine randjes krijgen. Tussendoor een keer husselen is prima. Zodra de spitskool zacht is en licht gekleurd is deze klaar.

Wrijf de zalmfilets in met de harissa en bak deze op laag voor zodat je een langzame garing krijg. Draai ze slechts 1 keer om. De zalm mag nog een beetje rosé zijn van binnen.

Serveer de zalm met de spitskool en met flatbread en knoflook-yoghurt saus. Recept voor het brood en de saus vind je ook terug op deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *