Flatbread met yoghurt-dillesaus

Flatbread kun je natuurlijk kant en klaar kopen. Maar met minimale ingrediƫnten maak je het gemakkelijk zelf.

Je hebt nodig:

  • 375 gram bloem
  • 250 ml. warm water
  • 1/2 eetlepel zout
  • olijfolie

Los het zout op in het water en voeg het dan beetje bij beetje toe aan de bloem tot je een compact deeg krijgt. Het moet niet meer plakkerig zijn. Voeg indien nodig nog wat bloem toe.

Vet een kom in met olie en leg hier het deeg in. Laat het een half uurtje rusten onder een vochtige theedoek.

Verdeel het deeg in gelijke niet te grote stukken en rol het uit tot een dunne lap (die natuurlijk nog wel in je pan past)

Verhit een anti-aanbakpan op middelmatig tot hoog vuur en bak het brood zonder olie om en om tot het lichtbruine plekken krijgt en er luchtbellen opkomen.

Het brood is lekker met een dip gemaakt van yoghurt, citroensap en dille. Ik heb het gegeten in combinatie met de harissa-zalm die je elders op mijn site kunt vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *