Rijst met kip van Mary Berry

Op zondagmiddag lekker voor de TV hangen afgestemd op de marathon van Mary Berry bij 24Kitchen. Op druilerige dagen kom ik de dag dan wel door. Direct zie ik dan ook weer lekkere gerechten voorbij komen. Zoals dit smaakvolle en gemakkelijke rijstgerecht. Je maakt het met de volgende ingrediënten: (recept voor 2 personen)

  • 2 kipfilets in reepjes of stukken gesneden
  • 1 grote uit in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 250 gram kastanjechampignons in schijfjes gesneden
  • 1/2 rode paprika in stukjes gesneden
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 150 gram rijst
  • 100 gram diepvrieserwten
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eieren
  • zout en peper

Kook de rijst en de erwten apart net gaar. Giet af en schep even in kommen om wat af te koelen.

Bak de kipfilet op hoog vuur en voeg de honing toe en bak nog even heel kort. Haal de kip dan uit de pan en leg op een bord.

Laat de pan op het vuur staan. Doe hierin het kerriepoeder, de ui, paprika en de knoflook. Bak even kort aan en voeg dan de champignons toe. Bak door op hoog vuur. Schep er daarna de rijst door en doe de sojasaus erbij. Als laatste gaan de erwten erdoor. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Bak een eitje en serveer dit bovenop het rijstgerecht. Je zal denken; dit zie ik niet op de foto? Klopt, ook bij mij gaat er wel eens iets mis of vergeet ik een ingrediënt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *