Categorieën
Vis

Scholrolletjes met paprikasaus

Je hebt nodig;
– 2 scholfilets
– 2 zoete puntpaprika’s
– groene asperges
– flinke scheut kookroom
– peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de puntpaprika’s in helften en haal de zaden eruit.
Spray wat olijfolie in de grillpan en grill de paprika aan beide zijden. Snij 1 paprika in grote stukken en 1 paprika in kleinere stukken. De grote stukken gebruik je om de vis te vullen en de kleinere stukken voor de saus.

Snij de asperges doormidden. Voor dit gerecht gebruik ik alleen de bovenkanten met de punt. De onderzijde bewaar ik voor een ander wokgerecht. Je kunt ze ook nog een keer in de lengte doorsnijden.
Grill de asperges even in de grillpan.

Bestrooi de vis aan beide kanten met peper en zout. Leg er twee stukken paprika op en drie asperges. Rol op en steek vast met een prikker. Bak heel kort even aan en leg de rolletjes dan in een ovenschaal.
Bak de vis in ca. 15 minuten in de oven.

Je kunt nu de saus maken.
Doe de kleinere paprikastukjes is een pannetje en doe er een flinke scheut kookroom bij. Pureer met een staafmixer tot saus.

Serveer de vis met saus erover, de overgebleven asperges (even snel in de wok opwarmen) en gebakken krieltjes in schil.

Mocht je het iets gemakkelijker willen hebben kun je ook in plaats van zelf de paprika te grillen kiezen voor geroosterde paprika’s uit pot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *