Kerst Pavlova

Met weinig inspanning en geweldig resultaat maak je deze Pavlova. Voor kerst een versie met rood fruit en kerstchocolade, maar een zomerse variant met bv. passievrucht of peer in de herfst is ook heerlijk.

Voor de pavlova heb je nodig;

  • 6 eiwitten
  • snufje zout
  • 200 gram suiker
  • 120 gram poedersuiker
  • rasp van 1 citroen
  • theelepel citroensap
  • theelepel maizena

Verwarm al eerste de oven voor op 110 graden.

Teken met behulp van een bord een cirkel op bakpapier en leg dit op een bakplaat.

Doe de eiwitten met het zout in een kom en mix even. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe en klop door tot het eiwit pieken begin te vertonen. Als je de kom omdraait valt het er niet uit. Spatel er nu de poedersuiker, citroensap en citroenrasp en de maizena door.

Schep het mengsel met een lepel binnen de cirkel op het bakpapier. Het hoeft niet perfect te zijn.

Zet de krans ongeveer twee uur in de voorverwarmde oven en laat daarna in de oven geheel afkoelen.

Versier de krans met ongezoete slagroom, rood fruit en kerstchocolade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *