Perzik-Pistachecake

Ik ben meer een koker dan een bakker. Maar sinds de verhuizing heb ik een nieuwe Miele oven in de keuken met standaard recept functie. Een kind kan de was doen. Nu lukt het mij zelf om een taart te bakken.

Op Instagram kwam ik deze luchtige cake tegen bij Keukenliefde. Deze is zo lekker dat ik het recept graag met jullie deel;

Je hebt nodig;

  • springvorm met een doorsnede van 20 cm
  • 6 perziken
  • 2 cm gemberrasp (mijn eigen toevoeging)
  • 50 gram pistachenoten
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 60 gram zonnebloemolie
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • snufje zout
  • poedersuiker om te bestuiven

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de springvorm met bakpapier (besmeer eerst met wat boter)

Was de perziken en snij het vruchtvlees rondom de pit in plakken. Hak de pistachenoten grof.

Doe de yoghurt, basterdsuiker, zonnebloemolie, citroenrasp, gemberrasp en eieren in een kom en meng door elkaar. In een ander kom meng je de bloem, bakpoeder en zout door elkaar. Zeef de droge ingrediënten boven de natte ingrediënten en spatel door elkaar tot een glad beslag. Meng een kwart van de pistachenoten erdoor

Doe de helft van het beslag in de springvorm en verdeel de perzik en de helft van de pistachenoten erover. Vervolgens gaat de rest van het beslag erover en bestrooi met de laatste pistachenoten.

Zet de cake ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven tot deze goudbruin gekleurd is. Laat daarna nog 20 minuten afkoelen in de vorm. Voordat je de cake serveert bestuif je deze nog met poedersuiker.

Recept: Keukenliefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *