Moussaka

Voor deze ovenschotel heb je nodig; (2 tot 3 personen)

  • 450 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 250 gram rundergehakt (haal dit nou echt bij de slager!)
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 fijngesneden bolletje one knoflook
  • 1 aubergine in blokjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes van 400 gram
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel oregano
  • 125 gram ricotta
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Doe daarna de aubergine, tomatenblokjes, kaneel, oregano en peper en zout naar smaak erbij en laat 5 tot 10 minuten pruttelen.

Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas en breng op smaak met peper en zout.

Pak een ovenschaal en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem. Schep nu het gehaktmengsel erop. Hierop gaat weer een laag aardappelschijfjes. Verdeel als laatste het ricottamengsel erover.

Zet 15 in de voorverwarmde oven. Als je de schotel eerder maakt en later bakt moet deze wat langer in de oven.

Recept: boodschappen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *