Categorieën
Vega

Courgetti met buffelmozzarella, pesto en saus van zongedroogde tomaat

Lekker veel groente binnen krijgen, dat doe je met dit gerecht. En lekker!

Nodig;

  • 1 bolletje buffelmozzarella per persoon
  • 1 courgette per persoon in linten
  • 1 blik biologische tomatenblokjes
  • 10 zongedroogde tomaten fijngesneden
  • flinke scheut balsamicoazijn
  • 1 bolletje knoflook one geraspt
  • 2 sjalotten fijngesnipperd
  • pijnboompitten
  • basilicumpesto
  • peper en zout
  • olijfolie

Fruit de ui in een beetje olie en doe de knoflook erbij. Giet de tomatenblokjes en balsamicoazijn erbij en doe de zongedroogde tomaten erbij. Laat lekker doorsudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Wok in een andere pan de courgetti net beetgaar.

Pak en diep bord en leg de courgetti erin. Giet de saus erover en leg daarop de buffelmozzarella. Schep wat pesto over de mozzarella en strooi pijnboompitten erover. Maak af met wat grof zout en peper.

Bellissimo!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *