Categorieën
Zoet & Brood

Miljuschka’s Aardbeien Cheesecake

Het was een uitdaging met meer dan 30 graden maar voila! toch gelukt.

Gisteren vierde ik mijn verjaardag in kleine kring. Deze no-bake cheesecake zit vol met aardbeien wat prima past bij de zomerse temperaturen.

Voor deze taart (voor 10 tot 12 personen) nodig:

  • 200 gram bastognekoeken verkruimeld
  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 200 ml. volle yoghurt
  • 600 gram roomkaas
  • 100 gram suiker
  • 8 gelatineblaadjes geweekt in koud water
  • sap van een halve citroen
  • 500 gram aardbeien
  • 50 gram bosbessen
  • springvorm van 24 cm doorsnede
  • mixer

Bekleed de bakvorm met bakpapier.

Meng de bastogne met de gesmolten boter en bedek hier de bodem van de bakvorm mee. Druk aan met een lepel. Zet even in de vriezer om goed af te koelen.

Maak de aardbeien schoon en pureer ongeveer 1/5. Halveer de helft van de overgebleven aardbeien. Plaats de helften met het snijvlak tegen de zijkant van de springvorm.

Verwarm het citroensap en los hier de gelatineblaadjes in op,

Mix de roomkaas, yoghurt, suiker en aardbeienpuree door elkaar op lage stand. Spatel de citroengelatine en resterende halve aardbeien erdoor en giet het mengsel in de springvorm.

Laat de cheesecake minimaal 6 uur opstijven in de koelkast.

Garneer de taart voordat je deze serveert met de overgebleven aardbeien en bosbessen. Bestrooi met wat poedersuiker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *