Categorie├źn
Soepen

Salmorejo

Ik ben dol op alles wat uit Spanje komt. Met de enorm hoge temperaturen de laatste tijd is deze koude Spaanse soep ideaal. Ook nog snel en eenvoudig te maken wat ook prettig is als je geen puf hebt om uitgebreid te koken.

Voor 2 flinke borden heb je nodig:

  • 6 tomaten, ontveld en in stukken gesneden
  • 1 bolletje knoflook one
  • scheut balsamicoazijn
  • 1 wit pistoletje (je gebruikt alleen het binnenste gedeelte)
  • 1 rustiek stokbrood
  • 4 plakken seranoham
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • peper en zout

Snij het rustiek stokbrood in plakken en wrijf in met de helft van de knoflook en sprenkel olijfolie erover en doe er wat grof zeezout op. Zet ca. 10 tot 15 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Haal ze eruit als ze mooi goudbruin zijn.

Doe de tomatenstukken samen met de andere helft van de knoflook, de balsamicoazijn en het witte deel van het pistoletje in een blender en blend op niet te hoge stand glad. Schenk op het einde wat olijfolie erbij. Zet de soep in de koelkast.

Kook 2 eieren hard en snij deze in plakken

Leg de seranoham in diepe borden en leg het ei erop. Giet nu de soep er voorzichtig omheen.

Serveer de soep met het knoflookbrood.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *