Categorie├źn
Kip

Eenpansgerecht met kip

Dit eenvoudige eenpansgerecht van Miljuschka maak je als volgt;

Nodig:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gr kipfilet in grove stukken gesneden
  • peper en zout
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 200 gram basmatirijst
  • 200 gram biologische doperwten uit het vriesschap
  • 2 blokken biologische kippenbouillon opgelost in 600 ml. water

Smelt de olie in een stoofpan en bak hierin de kipfilet goudbruin. Haal de kip dan even uit de pan en bestrooi met peper en zout. Doe wat extra olie in de pan en voeg de knoflook, kurkuma, komijn en kaneel toe. Bak even mee zodat de smaken goed vrij komen. Giet dan de kippenbouillon erbij en voeg de rijst en bevroren doperwten toe. Roer goed door. Leg dan de kip weer in de pan tussen de rijst en breng het aan de kook. Zodra het kookt doe je de deksel op de pan en zet je het vuur lager. Laat ongeveer 25 minuten rustig sudderen tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *