Voor ca. 12 van deze herfstmuffins heb je nodig:
- 400 gram pompoen in blokjes gesneden
- 1 banaan
- 250 gram amandelmeel
- 150 gram havermoutmeel
- 2 eieren
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 ml. melk
- snuf zout
Stoom als eerste de pompoenblokjes gaar in een pan op niet te hoog vuur met een beetje water. Als de pompoen gaar is pureer deze dan en laat even afkoelen.
Verwarm de oven voor op 175 graden
Doe alle droge ingrediënten in een kom. Meng vervolgens de eieren, banaan, honing en melk in een blender en giet dit in de kom erbij. Voeg ook de pompoenpuree toe en het zout. Spatel alles goed door elkaar tot je een goed beslag hebt.
Schep het beslag in muffinvormpjes en zet deze ongeveer 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.