No Meat Balls

De meeste dagen van de week eet ik geen vlees. Ik mis het totaal niet, tenminste met de juiste vervangers. Deze vegetarische balletjes zijn lekker krokant en vol van smaak. Je maakt ze simpel en snel zo;

De doe volgende ingrediƫnten in een foodprocessor:

  • Blikje linzen (310 gram)
  • Blikje zwarte bonen (165 gram)
  • 100 gram havermout
  • eetlepel sojasaus
  • 1 ui fijngesneden
  • teentje knoflook fijngesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • snufje zout en peper

Meng tot een net niet gladde massa. Draai er vervolgens balletjes van (ca. 16 stuks)

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in een op 200 graden verwarmde oven.

Serveer met volkorenpasta en een simpele tomatensaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *