Categorieën
Zoet & Brood

Paas-Carrotcake

Nodig voor de taart:

  • 400 gram wortelrasp
  • 4 eieren losgeklopt
  • rasp en sap van een citroen
  • 2 cm verse gemberrasp
  • 150 gram speltmeel
  • 200 gram amandelmeel
  • snuf zeezout
  • theelepel kaneel
  • eetlepel bruine basterdsuiker
  • koffielepel bakpoeder
  • handje walnoten fijngehakt
  • 10 paaseitjes gehalveerd
  • scheut olijfolie
  • paaschocolade voor garnering
  • vierkant bakblik van 20 bij 20 cm
  • bakpapier

Nodig voor de frosting:

  • 250 gram mascarpone
  • 2 afgestreken eetlepels poedersuiker
  • beetje citroensap

Je maakt de taart als volgt:

Meng in een kom de wortelrasp, citroenrasp, gemberrasp, citroensap, olie en de eieren door elkaar.

Meng in een ander kom het spelt- en amandelmeel, het bakpoeder, kaneel, basterdsuiker en de walnoten.

Voeg de droge en natte ingrediënten samen en voeg een snuf zout toe.

Vet het bakblik in en bekleed het met bakpapier. Verdeel de helft van het beslag over de bodem en verdeel 9 halve paaseitjes gelijkmatig erover. Doe de rest van het beslag erover en strijk mooi glad.

Zet de cake ongeveer 40 minuten in een op 170 graden voorverwarmde oven en laat daarna volledig afkoelen.

Maak de frosting en smeer op de afgekoelde taart. Garneer met de overige halve paaseitjes en andere paaschocolade.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *