Categorieën
Salades Vis

Orecchiettesalade met gamba’s en avocado

Zomerse dagen vragen om een lichte en gezonde maaltijd. Deze pastasalade doet het uitstekend als maaltijdsalade en is naar recept van Miljuschka.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 250 gram orecchiette
  • 500 gram gekookte gamba’s
  • 100 ml. mayonaise
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 2 theelepels worcestersaus
  • 1 limoen, helft geperst en helft in partjes
  • zout en peper
  • halve komkommer in kleine staafjes gesneden
  • 1 avocado in staafjes gesneden
  • 1 eetlepel munt
  • 1 eetlepel dille

Bereiding:

Kook de orechiette beetgaar, giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken.

Maak een cocktailsaus van de mayonaise, worcestersaus, limoensap en tomatenketchup. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Neem een mooie grote schaal en verdeel de orecchiette hierover. Verdeel de avocado, komkommer, gamba’s, dille en munt erover en als laatste de cocktailsaus en limoenpartjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *