Categorieën
Vis

“Sticky” zalm

Voor deze smaakvolle zalm heb je nodig;

  • 1 zalmfilet met huid p.p.
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • scheut olijfolie

Meng alle ingrediënten op de zalm na door elkaar in een platte schaal. Leg de zalmfilets in de marinade en schep de marinade goed rondom en op de zalm.

Laat minimaal 2 uur marineren.

Verwarm een beetje olijfolie in een hete koekenpan en bak de zalm op de huid tot deze krokant is. Zet het vuur laag en draai de zalm om. Voeg de overgebleven marinade uit de schaal toe, doe een deksel op de pan en laat de zalm langzaam garen.

Ik heb de zalm geserveerd met parelcouscous en gewokte groene asperges en haricots verts. De haricots verts zijn kort voorgekookt. Asperges in schuine stukken gesneden. Op de groente alleen een beetje peper en zout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *