Categorie├źn
Soepen Vis

Soep van geroosterde snoeptomaatjes

Wist je dat wanneer je groenten roostert ze veel meer smaak afgeven?

Gisteren maakte ik deze romige Italiaanse soep. We aten er knoflookbrood met mozzarella bij. Een prima en gezonde maaltijd voor de zaterdag.

Je maakt de soep als volgt:

Doe snoeptomaatjes (ik heb 2 grote verpakkingen gebruikt) samen met 2 of 3 bolletjes knoflook-one (kapje eraf snijden en schil laten zitten), paar takjes verse tijm en stukken sjalot in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en een beetje zout en zet dan een half uurtje in een op 200 graden voorverwarmde oven.

Pak de bolletjes knoflook eruit en giet de rest voorzichtig in een soeppan. Knijp de zacht geworden knoflook erbij uit. (ik heb een bolletje apart gehouden om de stokbroodjes mee in te smeren) Voeg een beetje water en bouillonblokje toe en laat een kwartiertje sudderen. Doe er een paar blaadjes verse basilicum en een scheutje kookroom bij en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *