Categorieën
Vega

Vegetarische Traybake

Dit kan ik elke dag wel eten!

Een paar keer per week laat ik vlees links liggen. Met een uitgebalanceerde vegetarische maaltijd mis je dit echt niet.

Deze traybake moet in een paar stappen in de oven. Elke keer komen er een paar ingrediënten bij. Je hebt nodig:

  • Zoete aardappelfriet
  • Spinazie
  • 1 eitje p.p.
  • Aubergine in kleine blokjes gesneden
  • Rode en gele paprika in dunne reepjes gesneden
  • Cherrytomaatjes gehalveerd
  • Olijfolie
  • Paprikapoeder
  • Currykruiden
  • Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden

Als eerste hussel je de zoete aardappelfriet en de aubergineblokjes door wat olijfolie, de currykruiden, paprikapoeder en peper en zout. Doe dit vervolgens in een niet te ondiepe bakplaat of ovenschaal en zet ca 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de bakplaat uit de oven en voeg nu de paprikareepjes en de tomaatjes toe. Zet 10 minuten terug in de oven. Haal de traybake weer uit de oven en schep de spinazie erdoor. Maak vervolgens een kuiltje en breek hierin het eitje. Zet nog 5 minuten terug in de oven tot het eitje gestold is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *