Categorieën
Vega

Risotto met geroosterde cherrytomaatjes

Door de tomaatjes te roosteren krijg je echt een smaakexplosie!

Als basis voor deze tomatenrisotto maak je een risotto van risottorijst, gefruit uitje en bouillon.

Verwarm de oven voor op 180 graden en verdeel 500 gram tomaatjes over een bakplaat. Leg er een bolletje knoflook bij waarvan de kap is afgesneden of een paar losse teentjes nog in schil. Zet ongeveer een half uurtje in de oven tot de tomaatjes geroosterd zijn.

Meng een flinke theelepel kurkuma door de risotto en schep het grootste deel van de tomaatjes erdoor. Knijp de knoflook erin uit. Breng op smaak met zout en peper.

Het lekkerst is als je de risotto even laat staan zodat ook het vocht van de tomaatjes wordt opgenomen (op mijn foto is de risotto nog best nat, de volgende dag was deze nog lekkerder)

Serveer de risotto in een diep bord met overgebleven tomaatjes er bovenop. Verdeel wat feta en pijnboompitten erover en wat lente-uiringetjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *