Categorieën
Soepen

Soep van bloemkoolbladeren

Dit recept laat zien dat verspilling niet nodig is

Door een tip van Mathijs Vrieze gooi ik de bladeren van een bloemkool niet meer weg. Je kunt hier een heerlijke soep van maken. Lekker duurzaam.

Naast de bladeren heb je nodig;

  • gesnipperd uitje
  • fijngesneden knoflookteentje
  • stukje roomboter
  • bouillon
  • honingmosterd
  • kookroom
  • pistachenoten voor garnering

Snij de bladeren in grove stukken en smoor ze samen met de ui en knoflook in de roomboter met de deksel op de pan.

Giet vervolgens de bouillon erbij tot de bladeren onder staan en laat garen. Voeg een lepeltje honingmosterd toe en wat room. Pureer tot een gladde soep.

Schenk er na opdienen een scheutje room bij en garneer met gehakte pistachenoten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *