Categorieën
Slowjuice Smoothies & Zuivel

Ricotta-yoghurt met abrikozen uit de oven

TOPONTBIJTJE!

Sinds kort beschik ik over een Zweeds kookboek met ontbijtrecepten. Ik zag het in een van de hotels waar we afgelopen mei tijdens onze vakantie in Zweden verbleven.

Dit verwenontbijt uit het boek maak je zo;

Maak een dag vooraf de abrikozen;

Verwarm de oven voor op 150/160 graden. Halveer en ontpit de abrikozen en leg ze op een met bakpapier beklede bankplaat. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven en haal ze er dan even uit. Drizzle met honing en zet nog 20 minuten terug in de oven.

Laat de abrikozen even afkoelen en doe ze dan in een afsluitbaar bakje. De abrikozen worden zo lekker zacht. Bewaar in de koelkast.

Meng 2/3 Griekse yoghurt of Skyr met 1/3 ricotta. Doe de abrikozen erbij en garneer met noten, havermout, zaden, net wat je lekker vind.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *