Categorie├źn
Ovenschotels Vis

Kabeljauw uit de oven en gegrilde asperges

DOOR DE ASPERGES TE GRILLEN KRIJGEN ZE MEER SMAAK

Ik heb gebruik gemaakt van groene en witte asperges.

De groene asperges kunnen ongeschild en ongekookt in de grillpan. Snij alleen het kontje eraf. Hussel ze vervolgens door wat olie en grill ze aan alle kanten tot er streepjes op staan en de asperges een beetje zachter geworden zijn. Bestrooi ze daarna met peper en zout en hou ze warm in aluminiumfolie.

De witte asperges schil je, kontje eraf en gaar ze in aluminiumfolie in de oven. Leg de asperges in de folie en besprenkel met olie. Vouw het pakketje goed dicht en leg ongeveer een half uur in een op 150 graden voorverwarmde oven. Grill ze daarna in de grillpan tot er streepjes op staan en de asperges iets zachter geworden zijn. Bestrooi voor het serveren met peper en zout.

Het korstje voor de kabeljauw maak je zo;

Meng gehakte pistachenoten met een theelepel wasabipasta en een klein beetje olijfolie. Smeer dit over de kabeljauw en zet de kabeljauw dan ongeveer 20 minuten in een op 180/200 graden voorverwarmde oven.

De wasabi is na verhitten minder pittig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *