Categorieën
Bijgerechten & Sauzen

Rabarber met aardbeien

Ik heb voor rabarber met aardbeien gekozen om zo al een natuurlijke zoete smaak te krijgen en zo min mogelijk honing of suiker toe te hoeven voegen.

– 600 gram rabarber
– 250 gram aardbeien
– 1 eetlepel honing
– suiker (naar wens)

Snij aan de bovenkant en onderkant een stukje van de steel. Was de rabarber en snij in stukken van ca 2 tot 3 cm. Je hoeft de rabarber niet te schillen.
Doe de rabarberstukjes in een pan met een beetje water (ca 3 eetlepels) en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de rabarber zacht worden. Voeg na ca. 8 minuten de aardbeien toe en laat nog een paar minuten zachtjes koken.
Laat afkoelen en doe dan wat honing en evt. wat suiker erbij.

Lekker bij de warme maaltijd, in de yoghurt of voor een smoothie.

Je kunt de rabarber een week bewaren in de koelkast en prima invriezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *