Categorieën
Salades

Kip-kerrie salade

Nee, voor mij geen kant-en-klare saladebakjes meer met allerlei toevoegingen voor houdbaarheid en smaakversterkers. Salade maak ik lekker zelf, of het nou om een ei-, asperge- of tonijnsalade gaat. Ook deze

KIP-KERRIE SALADE

Voor een basis-salade heb je nodig;

– kipfilet
– kerriepoeder
– Griekse yoghurt
– mayonaise
– peper en zout

Als eerste gaar je de kip. Dit kun je op twee manieren doen. Je kunt deze garen in gekookt water. Leg de kipfilet ca. 15 minuten in het water. Ook kun je ervoor kiezen om de kipfilet op laag vuur te bakken tot deze gaar is.
Laat de kipfilet afkoelen en snij in kleine stukjes.

Ondertussen maak je de saus.
Doe een gelijke hoeveelheid mayonaise en Griekse yoghurt in een kom en voeg kerriepoeder en peper en zout toe.
Door te proeven zoek je de juiste verhouding. Smaken verschillen!

Meng als laatste de kipfilet door de saus.

Voor een zoetere variant zou je stukjes mandarijn, appel of ananas toe kunnen voegen. Ook bleekselderij en witte kool zijn er lekker onder.
Maak de salade ook eens af met een topping van noten.

Lekker voor de lunch op een hard broodje of ’s avonds op een toastje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *