Categorieën
Uitgelicht

3x Lekker Maastricht

Als afsluiting van onze vakantie hebben we een dagje doorgebracht in Maastricht.

We zijn gestart in “Wyck” het gedeelte van het centrum aan de Oostelijke maasoever. Je vindt hier authentieke winkels en leuke restaurants.

http://www.vvvmaastricht.nl/maastricht/wijken/wyck.html

Een goed adres om de dag te starten is COFFEELOVERS PLEIN 1992 aan de Ruiterij 2. Je kunt hier terecht voor speciale koffies, thee, ontbijt, lunch en heerlijk gebak.

http://www.coffeelovers.nl/locaties/espressobar-plein1992/

image

 

 

 

 

 

 

 

Een winkel waar je als liefhebber van eerlijk en lekker eten niet omheen kunt ligt aan de Sint Pieterstraat 36;

ADRIAAN DE SMAAKMAKER

http://adriaandesmaakmaker.nl

image

 

 

 

 

 

 

 

In deze nostalgische winkel worden ter plekke de heerlijkste jams, chutneys, mosterds, mayonaises, vinaigrettes op ambachtelijke wijze gemaakt met puur natuurlijke ingrediënten. Zodra je binnenkomt wordt je overweldigd door de vele potjes en flesjes. Naast de toonbank staat de immense pan te pruttelen. Er wordt grotendeels gebruik gemaakt van lokale, biologische en onbespoten producten. Uiteraard heb ik me niet kunnen houden en een aantal lekkere producten meegenomen.

image

 

 

Als afsluiter zijn we terecht gekomen bij Restaurant LAUS, gelegen tussen het Vrijthof en het Onze Lieve Vrouwenplein. Het restaurant heeft een moderne uitstraling. De Italiaanse muziek is duidelijk aanwezig, maar dit brengt wel een gezellige sfeer met zich mee. Je vindt hier geen pizza op het menu, maar geloof me deze mis je totaal niet!

http://www.restaurantlaus.nl

image image

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *