Categorieën
Salades

Pastasalade met spinazie en zongedroogde tomaat

Deze Italiaanse pastasalade blijft een van mijn favorieten. Vandaag bij de BBQ maar ook lekker als maaltijdsalade op een zomerse dag.

Je maakt de salade zo;

  • 250 gram pasta naar keuze (al dente gekookt en afgekoeld)
  • 4 flinke handen spinazie
  • 8 zongedroogde tomaten (in reepjes gesneden)
  • 3 lente-uitjes (in ringen gesneden)
  • handje pijnboompitten
  • olijfolie
  • vers pepertje (fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
  • peper en zout

Doe de gekookte pasta in een grote schaal. Voeg vervolgens de spinazie, zongedroogde tomaten, pepertje, knoflook en lente-ui toe. Besprenkel de salade met een flinke scheut olijfolie en breng op smaak met peper en zout.  Meng goed door elkaar en garneer met pijnboompitten. Zet de salade minimaal een uur in de koelkast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *