Categorieën
Kip Zoet & Brood

Clubsandwich kip piri-piri en mosterdmayonaise

Op zaterdagmiddag eten we meestal een uitgebreid broodje of een kop goed gevulde soep. Vandaag een lekkere clubsandwich.

Voor twee sandwiches heb je nodig;

  • 6 sneeën brood (bv pompoenbrood)
  • 2 kipfilets piri-piri
  • 4 schijfjes bacon
  • 1 little gem sla
  • 2 tomaten
  • 2 eieren
  • stukje komkommer
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 grote theelepel honingmosterd
  • peper en zout

Rooster de sneeën brood licht in de broodrooster en laat ze afkoelen.

Was en snij de tomaat en komkommer in schijfjes. Kook de eieren, laat ze afkoelen en snij deze ook in schijfjes. Was de sla en haal de blaadjes los.

Voor de dressing meng je de yoghurt, mayonaise en mosterd door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de bacon krokant en leg even tussen twee vellen keukenpapier.

Snij de kipfilet door zodat je twee dunnere plakken krijgt. Je kunt ook de kip plat slaan. Grill de kipfilet in de grillpan. Ik heb de kip overigens niet zelf gekruid. De poelier heeft dagelijks heerlijk vers gemarineerde kip.

Beleg een snee brood met sla, tomaat, komkommer, ei en een plak bacon. Doe hier een lepeltje mosterdmayonaise over. Doe de volgende snee erop en beleg weer met sla, tomaat, komkommer, ei en de kipfilet. Doe er weer een lepeltje mosterdmayonaise over en leg de laatste snee brood erop. Snij de sandwich diagonaal door. Je kunt er eventueel een prikker insteken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *