Categorieën
Kip

Pulled chicken

Onlangs bedacht ik me dat ik nog steeds geen gerecht heb gemaakt uit het FoodTruck Kookboek. Jammer, want er staan zoveel heerlijke gerechten in. Eigenlijk had ik voor vandaag Pulled Pork op het programma staan, maar laat nou in het FoodTruck boek een kip-variant staan. Dus was de keuze zo gemaakt.

In het boek heet het recept “Geplukte Kip” en komt van de FoodTruck “Geflipte Kippen”.

Voor 4 broodjes heb je nodig;

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 gram kippendijen (zonder vel of bot)
  • 1 ui (of sjalot) gesnipperd
  • 1 paprika in stukjes gesneden
  • 2 tenen knoflook (uitgeperst)
  • 200 ml ketchup
  • 1 bouillonblokje
  • 250 ml water
  • 1/2 theelepel venkelzaad (fijngestampt)
  • 2 theelepels (gerookt) paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gemalen peper
  • 4 broodjes (hard of vloerkadetten)
  • blaadjes sla

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwarm de olijfolie in een (ovengeschikte) pan en bak de kippendijen ca. 3 minuten. Doe de paprika, ui en knoflook erbij en bak even mee. Voeg de ketchup toe.

Zet het vuur iets lager en voeg het water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en roer door. Doe nu het paprikapoeder, het venkelzaad en de peper erbij.

Doe de deksel op de pan en zet deze 2 uur in de oven. Roer af en toe door. Als het goed is verdampt het vocht. Mocht dit niet het geval zijn laat dan het laatste halfuur de deksel van de pan.

Haal de pan uit de oven en trek de kip met 2 vorken uit elkaar. Schep het om en serveer op een broodje met wat sla. Wij hebben er nog wat ovenfriet bij gegeten. Ook lekker op een wrap zoals op de ge-update foto.

Dit gerecht is echt de moeite waard om een keer te maken. De smaak en de malsheid van de kip is top!

image image image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *